Op zoek naar papier voor uw printer?

Selecteer een categorie die het beste past bij de situatie waarvoor u een plotter zoekt.

Welke plotter kopen? - Welke plotter past het beste bij mijn afdruktaken?

Om die vraag goed te kunnen beantwoorden moeten aan aantal andere vragen beantwoord worden en is het belangrijk om te weten waar de grote verschillen zitten tussen de machines.

Grofweg kun je een onderscheid maken tussen machines voor het printen van technische afdrukken en machines voor het maken van grafische afdrukken. Het verschil tussen deze twee “soorten” plotters is de inkt waarmee ze de afdruk maken. De inkt die meestal gebruikt wordt in technische machines noemt men dye inkten. Dye inkten ontlenen hun kleur aan kleurstoffen. Voor de grafische machines gebruikt men meestal gepigmenteerde inkten die zijn voorzien van zeer kleine, miniscule, kleur pigmentkorrels. Het belangrijkste verschil in eigenschappen tussen dye inkt en gepigmenteerde inkt is de bestendigheid. Dye inkten vervagen vrij snel als ze worden blootgesteld aan daglicht en UV straling. Voor gepigmenteerde inkten is dit niet of minder het geval omdat ze kleur pigmenten bevatten. Gepigmenteerde inkten zijn in de regel ook beter bestand tegen vochtinwerking.

De belangrijkste vraag om te beantwoorden is dus, met welk type inkt wilt u gaan werken?
– Voor technische toepassingen: DYE
– Voor grafische of meer bestendige afdrukken: PIGMENT

Naast afdrukkwaliteit, afdrukformaat en printsnelheid zijn er ook andere factoren die een rol zouden moeten spelen bij de selectie van de juiste plotter voor uw afdruktaken. Bijvoorbeeld de prijs per afdruk en de onderhoudskosten van een machine. Er zijn grote onderlinge verschillen, met name als het gaat over de prijs per afdruk. Machines die in aanschaf erg voordelig zijn kunnen in de praktijk erg duur uitvallen als blijkt dat de inktpatronen maar erg weinig inkt bevatten en er dus vaak nieuwe cartridges gekocht moeten worden. Ook de prijs van de printkop(pen) en onderhoudscartridges spelen een rol bij de prijs per afdruk.

Om er zeker van te zijn dat u de juiste machine kiest is een persoonlijk advies dus altijd aan te bevelen. Bij plottershop kan dit gratis en vrijblijvend. Heeft u uw keuze al gemaakt let dan bij de aanschaf nog op lopende acties, geldt terug acties, inruilacties en gratis meegeleverde benodigdheden.

Voor meer informatie bel +31651514023

hoe kunnen we u helpen? / wat zoekt u? / wat heeft u nodig?

Plotter kopen
Plotter huren
Plotter Occasions
Vrijblijvend Advies
Plotterpapier
Inkt supplies
Service en Reparatie
Plotter Onderdelen
Hulp bij Installatie
Handleidingen
Algemene Informatie
Wat is een plotter?